onsdag 4 juni 2014

katrinplommonpuré - recept

Nu har lille mannen fyllt 4 månader och har börjat fixa med lite olika puréer som jag gjort och fryst in.
Än har han endast fått smaka lite pyttebitar med gurka, potatis och gröt. Det mesta kommer ut igen men det är vanligt har jag hört :)

Det första jag fixade var Katrinplommonpuré eftersom Sam har haft en krånglig mage från start, med en antingen hård eller lös mage så tänkte jag detta kan vara bra att ha i frysen om det fortsätter.

Ser dock inte så aptitligt ut men smakade faktiskt inte helt fel.

Recept.

Blötlägg ca 15 st katrinplommon i vatten.
Låt ligga i ett par timmar eller över natten.

Se till att de ligger i riktigt med vatten då de sväller mycket.
Om vatten mycket vatten kvar häll i från en del.

Fram med stavmixern och mixa till slemmig massa, häll upp i istärningsfack.



Ha en bra dag
Emma

0 kommentarer:

Skicka en kommentar