torsdag 29 maj 2014

hemgjorda kexchoklad - recept

Hej, idag passade jag på att trixa lite i köket när mannen var hemma och kunde underhålla barnet :)
Något som jag länge har velat prova göra är hemgjorda kexchoklad.
Dom var helt himmelska och väldigt lätta att göra det enda var att ha lite värmetåliga fingertoppar när man lägger på chokladen.



Till 10st kexchoklad bitar behövs:

15 st Smörgåsrån
1 1/2 dl Nutella
40g Mjölkchoklad (jag använde Marabou mjölkchoklad)
150 g mörk blockchoklad


Gör så här:
Börja med att dela alla smörgåsrån på hälften.
Smält ihop nutellan och mjölkchoklad över ett vattenbad på svag värme.
Lägg ut 10 av smörgåsrånen på ett bakplåtspapper och bred över nutellablandning.
Lägg ett smörgåsrån på fyllningen och bred på lite fyllning igen.
Lägg på sista smörgåsrånet.
Ställ in dem i kylskåpet och smält under tiden den större blockchoklad.
När smörgåsrånen stått i kylskåpet i ca 20 minuter så är det dags att doppa dem i den smälta chokladen.
Lägg dem sedan på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet tills de stelnat helt.
receptet är ursprungligen från Baka med Frida


Ha en bra dag
Emma

0 kommentarer:

Skicka en kommentar