söndag 18 maj 2014

choklad och jordnötswhoppies - recept

Dessa gjorde jag idag, med lite inspiration av olika recept.
Varning de är väldigt mäktiga men goda!


180° grader, ca 10 min (kanske olika beroende på ugn)
Blir ca 10 st dubbelkakor

Till kakorna behövs:
350g mörk choklad
50g smör
2 ägg
2dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1/4 tsk bakpulver

Gör så här:
Smält chokladen och smöret över ett vattenbad, låt svalna något.
Vispa ägg, vaniljsocker och socker i ca 10 min, det ska vara fluffigt.
Vänd ner mjölet och bakpulvret.
Rör försiktig ner den smälta chokladblandningen, tills allt är ordentligt blandat.
Låt smeten vila i en stund.
Klicka ut på långpanna, ca 2 msk per kaka

Kakorna är väldigt mjuka när de kommer ur ugnen, låt där dom svalna på plåten innan ni ger er på att flytta dom.

Jordnötsfyllningen 
1,5 dl flocksocker
140 g jordnötssmör
40g smör
1tsk vaniljsocker
50ml vispgrädde

Gör så här:
Vispa allt förutom vispgrädden, fluffigt.
Häll i grädden och vispa till allt är välblandat.
Lägg mellan två kakor.

Njut och va glad.
Emma

0 kommentarer:

Skicka en kommentar